Spółdzielnia Mieszkaniowa „Osiedle Młodych” zamieściła na swojej stronie internetowej stanowisko w sprawie rezygnacji Jerzego Owsiaka z funkcji prezesa fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Spółdzielnia dołącza do grona osób i instytucji, które wyrażają poparcie dla Jerzego Owsiaka:

Wiele osób pyta – „Co dalej?”, „Czy nadal będziecie organizować Sztab WOŚP?” Nasza odpowiedź nie może być inna – Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy gra do końca świata i jeden dzień dłużej. Decyzja o rezygnacji Jurka Owsiaka z funkcji Prezesa Zarządu Fundacji WOŚP nie oznacza zakończenia jej działalności.

Nasz Sztab nadal będzie wspierał tę piękną inicjatywę, bo każda osoba, która pracuje w naszym Sztabie wie, jak wielkie dobro czyni Fundacja WOŚP i jak wielu osobom pomaga. Trudno pogodzić się z tragedią, która miała miejsce w niedzielny wieczór w Gdańsku, nie potrafimy tego zrozumieć, ale wiemy jedno – nie poddamy się i nie pozwolimy zaprzepaścić 27 lat ciężkiej pracy i zaangażowania Jurka Owsiaka, Wolontariuszy i Przyjaciół Fundacji WOŚP.

Przyjaciele Jurka Owsiaka i Fundacji WOŚP –
Sztab WOŚP 4223 przy SM „Osiedle Młodych” w Poznaniu